Skip to content

“Succes beleef je in mooie momenten”

Elk mens is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.

Hierbij spelen karakter en temperament, waarvoor eenieder de ruimte zou moeten krijgen om te ontwikkelen, een rol.

De pedagogisch medewerkers hebben hierbij een grote invloed. Zij moeten een omgeving creëren waarin eenieder de ruimte heeft en de veiligheid voelt om te kunnen groeien in zijn eigen succes momenten. Als persoon doe je er namelijk toe!

Op onze boerderij is er van alles te beleven en te ervaren.
Zorgboerderij de Vrijbuiter is een melkveeboerderij met melkkoeien, jongvee,
kalfjes een pony, kippen en konijnen. Daarnaast hebben we een moestuin.

Als rode draad door de visie loopt onze overtuiging dat het buitenzijn, de natuur met zijn wisselende seizoenen en in het bijzonder het ritme van het boerderijleven van meerwaarde zijn voor eenieder, omdat dit de meeste kansen biedt op het ervaren en leren, wat ontwikkelen en groeien is!

Doelgroep:

Autisme Spectrum stoornis

Gedragsproblematiek

Leeftijd:

Kinderen van 4-12 jaar

Zorgvraag:

Arbeidsmatige dagbesteding

Zorg op maat

 

Activiteiten:

Tijdens het dagprogramma, dat op maat wordt aangeboden, bieden wij de nodige activiteiten waarbij er gekeken wordt naar de hulpvraag van de desbetreffende persoon.

Op onze boerderij is er van alles te beleven en te ervaren, denk hierbij aan de moestuin.

In de moestuin worden er o.a. tomaten geteeld, courgettes en sperzieboontjes geoogst, aardappelen gerooid maar ook wordt er geharkt en onkruid verwijderd.

Oog voor de natuur, het beleven van de natuur, succes momenten die worden gedaan als er een activiteit klaar is. Het uitmesten en het verzorgen van de dieren maar ook het opruimen van het erf kunnen horen bij een van onze activiteiten.

Samen, of alleen met een pedagogisch medewerker soep maken van de geoogste groenten, jam maken van het geplukte fruit maar ook grenzen verleggen door op ontdekking te gaan in de grote tuinen behoren tot een van onze activiteiten.